Xigre

Igrice za Tablet i Mobitele – Android. Edukativne igre i zabavne igre za djecu i odrasle.

Najinteligentiji čovjek na svijetu

Najinteligentiji čovjek na svijetu

Najinteligentiji čovjek na svijetu je u ovom trenutku Kim Ung-yong. Koreanac rođen 8.3.1962. Prema Guinness Book of World Records Kim je proglašen najinteligentnijim čovjekom na svijetu jer ima potvrđeni IQ 210. To je siguran rezultat bez obzira što se za neke osobe tvrdi da imaju i veći rezultat.

Mjerenje vrlo visokih kvocijenta inteligencije je izuzetno teško i gotovo je nemoguće ih staviti u brojke ako prelaze 210 jer nema pravih kriterija koji bi to mjerili.

Kim Ung-Yong je mogao čitati japanski, korejski, njemački i engleski jezik sa 3 godine i tada je postao gostujući student na Hanyang sveučilištu na katedri za fiziku. Kada je navršio 4 mogao je uspješno rješavati napredni stohastički račun. Kasnije je dodatno naučio i vijetnamski i španjolski jezik.

Sa 7 godina su ga pozvali u NASA-u. Doktorat iz fizike je položio na Colorado univerzitetu. Sve do 1978 je radio svoj istraživački posao unutar NASA-e, no tada se odlučio vratiti u rodnu Koreju. Ondje je odlučio da se će pokušati biti civilni inžinjer kako bi svoje znanje mogao primijeniti praktično. Vrlo brzo je došao do doktorata i u strojarstvu.

Njegova inteligencija je mjerena Stanford-Binet testom kada je imao 14 godina.

Provjerite svoju inteligenciju

Komentari

comments

Comments are closed.