Xigre

Igrice za Tablet i Mobitele – Android. Edukativne igre i zabavne igre za djecu i odrasle.

edukativne aplikacije za djecu

Kako edukativne aplikacije za djecu mogu stvarno pomoći?

Edukativne aplikacije za djecu su doslovce posvuda. Kreću se od besplatnih igara na internetu preko besplatnih aplikacija za tabelte i mobitele pa sve igara koje se naplaćuju. Danas se vrlo lako mogu nabaviti ili kupiti. Postoje brojne platforme preko koji se takve aplikacije mogu kupiti ali kod nas se najčešće koriste Google Play ili iTunes.

Roditelji također mogu osmisliti svoje igre za svoju djecu ako ne želite da vaše dijete “visi” na tabletu. Rješavanje jednostavnog matematičkog problema može se pretvoriti u vrijednu aktivnost ako su roditelji dovoljno inovativni da dodaju malo kreativnosti u nju. Potrebno je snalažljivosti i vremena da se to postigne. Nažalost većina roditelja je danas jako zaposneo i nema vremena osmišljavati igre za svoju dijecu. Zbog toga se radi česta pogreška i djetetu se upali televizor s crtanim filmovima. Mnogo je bolje na tablet staviti neku edukativnu aplikaciju i dati djeteu da se igra ako već nemamt vremena niti volje da se vi igrate s njim.
edukativne aplikacije za djecu
Igre riječi su najčešće. Neke od najpopularnijih vrsta su Slovaric, Vješala i križaljke. Te igre dopuštaju djeci da nauče više riječi. Teške riječi mogu ih prisiliti da potraže rječnik i nauče definicije u tom procesu. Nekek od tih igara omogućuju više igrača pa time mogu stvoriti natjecanjem među djecom dopuštajući da dvoje ili više djece igraju jedni protiv drugih. Dok su križaljke izumljene kako bi zadovoljile odrasle, jednostavne križaljke nalaze se i u nekim aplikacijama za djecu.

Tu su i igre na karticama koje mogu pomoći djetetovom učenju poput Memori igara. Matematičke igre s karticama nisu samo ograničene na osnovne matematičke operacije jer mogu biti vrlo kreativno osmišljane kako dijete uopće ne bi bilo svjesno da razvoja svoje matematičke sposobnosti. Ova vrsta obrazovnih igara za djecu također može proširiti znanje o životinjama, zemljopisu i sportu, što je savršeno za malu djecu (pogotovo ako pitate očeve).

Didaktičke igre za djecu su prošle kroz evoluciju od jednostavne zabave do čistog obrazovanja. Neki su istraživači već predložili da se neke video i računalne igre koriste u okruženju učionice za ozbiljno učenje. Ovo je paralelno s napretkom koji svijet čini kroz razvoj digitalne tehnologije. Neke od tih igara potiču strateško razmišljanje, dok se neki usredotočuju na izravnu nastavu.

Obrazovne igre za djecu također preplavljuju internet okruženje. Samo jedno pretraživanje u Googleu dat će vam tisuće mogućnosti web stranica koje mogu biti sveobuhvatne, ugodne i korisne za učenje.

Isprobajte neke od ovih igrica

Memori Igra Leptiri
Memori Igra Životinje
Memori Igra Automobili
Slagalica za djecu

Komentari

comments

Comments are closed.