Xigre

Igrice za Tablet i Mobitele – Android. Edukativne igre i zabavne igre za djecu i odrasle.

Igre za učenje za djecu

Igre za učenje za djecu – Treba li vaše dijete igrati igrice na mobitelu?

Disproporcionirano igranje ne-edukativnih igrica može usporiti djetetov razvoj, ali ne treba zanemariti koristi koje vaše dijete može dobiti kroz eduaktivne igrice.

Mlađa djeca danas žive u svijetu koji je uvijek imao Internet. Djeca ovih dana često koriste računala i mobitele; ranije u svom razvoju nego ikada prije. Sada već i škole počinju koristiti online igre za djecu koje mogu koristiti za učenje.

Kada djeca igraju računalne igre, neka područja mozga postaju aktivnija. One područja koja prevode i dekodiraju vizualne informacije i prenose informacije i upute rukama koriste se više, a oba su da djela mozga su važna. Ako ništa drugo, ako dopustite djetetu da igra djeca računalne igre, moći će brže interpretirati vizualne podražaje i imati malo poboljšanu koordinaciju očiju / ruke.
Igre za učenje za djecu
S druge strane, ako uspijete pronaći neke dobre edukativne igre, djeca mogu naučiti mnogo drugih informacija kad igraju takve igrice. Kada vaša djeca igraju edukativne igre koje su dobre i visoko kvalitetne, mogu naučiti matematičke vještine, vještine riječi i suradnju – tri stvari koje su ključne za druge oblike učenja.

Tijekom igranja nasilnih računalnih igara manje je mogućnosti učenja spefičnih vještina koje će trebati kasnije u životu. Zato odaberite bolje napravljene igre koje ciljaju na razvoj vokabulara, matematičkih pojmova, znanosti, glazbe i slični stvari. Ne samo da postoje edukativne za sve uzraste i dobi nego je većina i besplatna. vrlo ih je jednostavno skinuti na vaš mobitel ili tablet.

No iako je internet prepun korisnih stvari, ima i opasnosti da skinete igricu koje nije prilagođena vašem djetetu kako sadržajem tako i jezikom. Često roditelju na mobitel skinu aplikaciju za djecu koja na prvu izgleda vizualno lijepo ali nije prilagođena jezično. I tada imate dijete koje zna brojati ne engleskom ali to isto ne zna na hrvatskom. Dijete koje zna strani jezik ali ne zna svoj nije naprednije od ostalih vršnjaka.

Loše odabrana edukativna igrica može imati suprotan efekt od onoga što ste zaista htjeli.

Isprobajte neke edukativne igre >>

Komentari

comments

Comments are closed.