Xigre

Igrice za Tablet i Mobitele – Android. Edukativne igre i zabavne igre za djecu i odrasle.

glassbeach

8 najneobičnijih plaža koje morate posjetiti

Kada razmišljate o tome kamo na odmor, postoji tisuće mjesta koje možete posjetiti. Ali što je sa mjestima o kojima ćete moći pričati godinama? Što sa mjestima čije fotografije će vaši prijatelji ljakati godinama na fejsu i instagramu? Zar ne bi bilo bolje posjetiti i takva mjesta? Na svu sreću takva mjesta postoje i nisu ona uobičajena kuturna i povjesna dobra koja svi znaju nego ljepote za koje malo ljudi zna.

Kaihalulu – Red Sand Beach – iliti Plaža crvenog pjeska koja je smještena na daljoj strani Ka’uiki brda južno od Hana zaljeva na Mauiu. Pjesak je crve zbog zdrobljenih crvenih troski iz okoline. Troska je inače vulkanska stijena kojih ima mnogo na Mauiu.
redsandbeach
redsandbeach
Papakolea Beach – (zove se još i Green Sand Beach, Mahana Beach i Puu Mahana) je plaža zelenog pijeska a nalazi se u South Pointu, u Kau području na otoki Hawaii. Jedan od samo dvije zelene plaže na cijelom svijetu, druga se nalazi u Guamu, a boju ima zbog olivine kristala koji su erozijo zdrobljeni do razine pjeska.
greensandbeach
greensandbeach
Punaluu Beach – plaža crnog pijeska, je plaža koje se načazi između Pahala i Naalehu na Velikom otoku otočja Hawaii. Crna boja dolazi od lave koja se naglo ohladi i stvrdne, te eksplodira u dodriu sa hladnim more koje ga onda erodira do razine finog crnog pjeska.
blacksandbeach
blacksandbeach
Plaža ružičastog pijeska se načazi na Harbour otoku. Pijesak je mješavina komadića koralja, zdrobljenih školjki, minijaturnih obojanih stijena i klacji kabonata iz ljuštura drugih beskičmenjaka. Specifična ružičasta boja dolazi od minijaturnih ljuštura malih životinjica pod nazivom Foraminifera. Ta životinjica ima ružičastu ljušturi sa puno rupica korz koje pruža svoje male nožice kojima se kreće, hvata i hrani.
pinksandbeach
pinksandbeach
Pattaya je plaža potpuno bijelog pijeska a nalazi se 124 kilometra udaljena od bangkoka, ili 115 kilometara od Suvanabhumi međunarodnog aerodroma. Pijesak je sastavljen od smjese čistog kalcij-karbonata i slikata što ga čini potpuno bijelim.
whitesandbeach
whitesandbeach
Pfeiffer Beach je plaža ljubičastog pijeska i stvarno je vrijedna vašeg vremena. Pored toga što omoućuje nevjerojatno lijepe poglede i fotografije prema horizontu i stijenama, omogućuje i dobre valove za surfere. Pijesak je vrlo neobična ješavina koja sadrži dosta manganovih soli koje se ispiru sa lokalnih brda i talože na plaži. Nijansa ljubičaste je ovisna o tome gdej ste na plaži, južnija strana je svjetlija dok prema sjeveeru postaje sve tamnija ljubičasta.
purplesandbeach
purplesandbeach
Fort Bragg je plaža koju neće baš mnogi izabrati za svoj odmor ali je predivna bez obizra na to. Naime na tom mjestu je davno prije bilo odlagalište smeća za Fort Bragg, no zatvoreno je 1960. godine. No mali komadi stakla su ostali na plažim iako je ostatak smeća uklonjen ili projektim čišćenja ili ga je voda odnijela. No to preostalo staklo je kroz godine izglaćano od strane mora i sada pruže nevjerojatan pogled na to što priroda može napraviti i od ljudskog smeća. Danas je poznata kao Staklena plaža.
glassbeach
glassbeach
Mendocino plaža je poznata i kao Plaža kuglačkih kugala. Nije stvarno pokrivena kuglama za kuglanje, ali ove stijene im stvarno liče s daljine. Neke su čak toliko izglađene da stvarno pomislite da su kugle.
bowlingballbeach

bowlingballbeach

Komentari

comments

Comments are closed.