Xigre

Igrice za Tablet i Mobitele – Android. Edukativne igre i zabavne igre za djecu i odrasle.

Plavi zmaj

10 životinja za koja možda uopće niste znali da postoje

Zemlja je prepuna životinja za koje do sada niste čuli, a neke od njih su stvarno čudne.

10. Meksička hodajuća riba – ova životinja je jako ugrožena vrsta koje možda više uskoro neće uopće biti uslijed zagađenja njihovog prirodnog staništa.

9. Crvena Balava Šišmiš riba – ova neobična riba živi uz otočje Galapagos a pripada obitelji Ogcocephalidae iliti Šišmiš ribe .

8. Panda Mrav – Panda mravi su u stvari pripadnici obitelji osa koja ima preko 3000 vrsta. Ovo što izgleda kao dlakavi crno bijeli mrav je u stvari ženka ose koja nema krila.

7. Pimpek zmija – je u stvari vrlo rijetka i ugržena životinja sa točnim nazivom Atretochoana eiselti. To je vodozemac koji ima plosnatu glavu i debelu mesnu peraju. I nema oči.

6. Umbonia Spinosa – je kukac srodan našem cvrčku iz Dalmacije. Njihov mali kljun im služi da probiju kožu biljke kako bi došli do soka kod kojeg žive. Znanstvenicima još uvijek nije jasno kako je došlo do ovakvog izgleda ali najvjerojatni teorija je da se skrivaju od otkrivanja tako da liče na trn biljke na kojoj obično žive.

5. Glaucus Atlanticus – Plavi zmaj je neobično i predivno biće koje može služiti kao uzor za izmišljanje opasnih vanzemaljaca iz dalekog svemira. Ali u stvari živi na Zemlji. To je podvrsta plavog morskog puža koji živi u jako toplim morima.

4. Pacu riba – živi u Papua Novoj Guineji i tamo je lokalni stanovnici zovu “jajo rezac” jer je izuzetno opasna ako se kupate u vodama gdje ona živi.

3. Indijska ljubičasta žaba – živi u podzemlju i pomalo podsjeća na ljigavu krticu. Samo dva tjedan godišnje dođe na površinu zbog parenja

2. Trnoviti gušter – je jedan najfascinantnijih reptila i često tražen kao ljubimac, no vrlo je osjetljiv i teško ga je imati. Dvije značajke po kojima je poznat je da ima “lažnu glavu” iznad prave, pa kad naiđu grabežljivci on spusti svoju pravu glavu kako bi izložio lažnu. A druga stvar koja je još bolje je svrha njegovih bodlji. Naime one služe za pijenje vode. Kako živi u pustinji svaki put kada nađe vodu samo stane u nju i voda se upije u mnoge mikro kapilarne cijevčice u tim bodljama kako bi ju mogao popiti, a istovremeno mu pomažu u izbjegavanju pregrijavanja.

1. Dumbo hobotnica – Grimpoteuthis je vrsta hobotnice koja živi u velikim dubinama i kada je opuštena pomalo liči na slonića Dumba, i otuda naziv.

Komentari

comments

Comments are closed.